Skip to content

BENEDIKTINCI - SAMOSTAN ĆOKOVAC

Naslovna Preporuke Naše preporuke za čitanje
Naše preporuke za čitanje
PRAVILO SV. BENEDIKTA PDF Ispis E-mail
Benediktinska udruga Nard pripremila je i objavila u proljeće 2008. popravljeno i dopunjeno izdanje Pravila sv. Benedikta. Dorađenom i popravljenom tekstu Pravila prethodi kratki pregled povijesti monaštva. Ukratko je predstavljen i lik sv. Benedikta, te nekoliko izabranih tema koje čitatelju pomažu u čitanju i razumijevanju Pravila.
 
ŽIVOT I ČUDESA SV. OCA BENEDIKTA PDF Ispis E-mail
Život i čudesa sv. oca Benedikta opisao je papa Grgur Veliki u II. knjizi Dijaloga. Lik i djelo sv. Benedikta papa Grgur opisuje u skladu s hagiografskim načelima svoga vremena. Benedikt je predstavljen kao čovjek Božji, pun duha biblijskih pravednika. O. Martin Kirigin preveo je djelo na hrvatski, a Benediktinke svete Marije u Zadru pripremile su i objavile 2000. godine njegovo drugo izdanje, koje se kod njih može i naručiti.
 
MIR – BENEDIKTINSKI PUT PDF Ispis E-mail
Približavajući Benediktovu osobu i benediktinski način života kroz mnoge stare legende, iskustva drugih monaha i posebne fotografske priloge u knjizi, autor Ambrose Tinsley osb potvrdio je činjenicu kako monaški život i životno iskustvo u svijetu, tradicija i sadašnjost, benediktinski i suvremeni način života nisu u proturječju, već su sjedinjeni kao trajni mogući odgovor na Božji glas koji zove.
Izdale Benediktinke sv. Margarite s Paga i Glasa Koncila.
 
MOLEĆI PSALME PDF Ispis E-mail
Sam Isus molio je psalme. Oni daju boju Isusovoj ljudskoj molitvi i oni su jedina i istinski prava molitva. Gospodine nauči nas moliti, tražili su apostoli. Isus im je tada dao Oče naš, ali je i dalje s njima molio psalme, posebno na Veliki četvrtak, te konačno na križu prvi stih 21. psalma. Molitva psalama je zapravo molitva samog Isusa! Molitva psalama je ulaz u čovjekovu puninu, u sva njegova osjetila i osjećaje, to je sjedinjenje cijelog čovječanstva. Neka ova knjiga američkog monaha Thomasa Mertona približi i usmjeri mnoge molitvi psalama, uranjanju u Riječ Božju i iskustvo Isusa Krista koji vječno živi među nama.
Izdale Benediktinke sv. Margarite, "Benedictus", Pag.
 
GOSPODINE, NAUČI NAS MOLITI PDF Ispis E-mail

Tko je za mene Bog? Tko sam ja pred Bogom? Kako ga mogu ljubiti? - odgovore na ova i mnoga druga pitanja o suvremenoj duhovnosti Andre Louf, francuski monah cistercit, svjedoči iz vlastite duboke povezanosti s Bogom, izrasle na vjekovnom monaškom iskustvu i neprestanome kontaktu sa Svetim pismom i duhovnim učiteljima.

Iskustvo molitve izrečeno je na jednostavan i suvremen način, a taj šutljivi monah otvorit će i vama nove prostore Riječi. Tražite li "novoga čovjeka", onda vam je Loufova knjiga siguran i pouzdan vodič na putu traženja.

"Gospodine, nauči nas moliti" prva je knjiga iz zajedničkoga pothvata "Benedictus" Samostana sv. Margarite s Paga i Glasa Koncila kojime se i današnjim bogotražiteljima žele ponuditi djela duhovne tematike drevnih i suvremenih autora, nastalih na vrelima Pravila sv. Benedikta oca zapadnog monaštva, i zaštitnika Europe.

 

 
<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL