Skip to content

BENEDIKTINCI - SAMOSTAN ĆOKOVAC

Naslovna Preporuke Naše preporuke za čitanje
Naše preporuke za čitanje
ŽIVOT I IZREKE PUSTINJSKIH OTACA PDF Ispis E-mail
Ova knjiga monaške duhovnosti, u izdanju nakladne kuće Verbum, plod je ustrajnog prevoditeljskog rada Darka Majdića, te ozbiljnog i stručnog priređivačkog posla monaha Doroteja. Knjiga nam otvara put u evanđeosko-monašku stvarnost i život pustinjskih otaca, ukazujući na vrednote kršćanskog življenja prisutne i u našem vremenu i u našim životima. Čitajući izreke pustinjskih otaca prepoznajemo i u sebi „ono nešto monaško“ što svatko od nas susreće na vlastitom putu traženja Boga.
 
POVIJEST MONAŠTVA PDF Ispis E-mail
U ovoj knjizi nakladne kuće Verbum monah Dorotej nas pregledno i poticajno vodi kroz povijest monaštva. Približuje nam i tumači ne samo povijesne datosti, već i duhovne sastavnice tog kršćanskog fenomena. Sustavni pregled kršćanskog monaštva na Istoku i Zapadu, popraćen opsežnom literaturom čini ovo djelo pravom poslasticom za sve one koji žele malo više upoznati i dublje ući u misterij monaškog života i povijesti.
 
BENEDIKTINSKI MOLITVENIK PDF Ispis E-mail
Benediktinski molitvenik priredio je monah Dorotej, a izdala nakladna kuća Verbum. Odgovorilo se tako na potrebe i traženja mnogih koji su željeli svoju svakodnevnu molitvu i pobožnost živjeti u duhovnoj blizini i zajedništvu sv. Benedikta i benediktinske duhovnosti.
 
BENEDIKTINCI I STVARANJE EUROPSKE KULTURE PDF Ispis E-mail

Ova vrijedna i zanimljiva monografija omogućit će vam da „prošetate“ izložbom koju je za hrvatsku javnost objavila i organizirala nakladna kuća Verbum. Radi se o vrijednom djelu koje je priredila monaška zajednica Cascinazza u Italiji.

„Šetnjom“ kroz izložbu-monografiju upoznat ćete stoljeća benediktinske povijesti i duhovnosti. Kroz probrane i sažete tekstove, slike, crteže, minijature „gleda“ se koliko je monaški benediktinski život, uz molitvu, i radom pridonio u stvaranju europske kulture.

 
KRIST – ŽIVOT DUŠE PDF Ispis E-mail
Blaženi Columba Marmion, benediktinski opat, plodni je pisac duhovno-monaške literature. Kao monah i opat svoje zajednice živio je u vremenu u kojem unutar katoličkih intelektualnih krugova jača potreba za duhovnošću, temeljene prije svega na Svetom pismu i liturgijskom životu Crkve. Ovakav „smjer“ traženja Boga upravo je vlastit benediktinskoj duhovnosti koju blaženi Columba izvrsno pretače u svima shvatljive retke duhovnog štiva. Tako i ovo njegovo djelo budi u dušama želju za nasljedovanjem Krista koji je istinski život naših duša.
Djelo KRIST – ŽIVOT DUŠE izdala je nakladna kuća Verbum iz Splita.
 
<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL